ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Angry Birds-bolaget rusar efter avtal med Samsung

På fredagsmorgonen meddelade Rovio att dotterbolaget Hatch ingått ett avtal med Samsung. Aktien, som köpstämplats av flera analytiker, stiger med 7 procent under förmiddagen. 

Den finländska spelutvecklaren Rovio, som utvecklat succéspelet Angry Birds, stiger knappt 7 procent på fredagens morgonhandel i Helsingfors. Det efter att företagets dotterbolag Hatch, som verkar inom molnbaserade spel, meddelat att de ingått ett avtal med techjätten Samsung. 

Avtalet innebär att den molnbaserade speltjänsten Hatch Premium ska ingå när kunder köper Samsungs nya smarta telefon. Bolagen kommer även framöver utforska möjligheterna till samarbete på andra marknader där 5G-tekniken blir tillgänglig. 

Rovio börsnoterades hösten 2017. Inför noteringen var kursen riktad mot privatpersoner övertecknad och priset per aktie sattes till 11,50 euro vilket gav bolaget ett börsvärde på 8,6 miljarder kronor. Sedan dess har spelbolaget haft en ostadig upplevelse på marknaden, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Den senaste tiden ser aktien dock ut att ha fått ny fart. På fredagen handlas aktien för 6,5 euro och har därmed rusat över 70 procent efter årsskiftet. Bland de analytiker som följer bolaget rekommenderar fyra köp och en behåll. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 6,35 euro, enligt Bloombergs sammanställning. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer