Andra fallet av coronaviruset i Sverige – personen har varit i norra Italien

En man i 30-årsåldern som nyligen varit i norra Italien bekräftades på onsdagen ha smittats av coronaviruset.
En man i 30-årsåldern som nyligen varit i norra Italien bekräftades på onsdagen ha smittats av coronaviruset.Foto:Claudio Furlan

Nu har ett andra fall av coronaviruset bekräftats på svensk mark. Den smittade personen ska nyligen ha varit i norra Italien. Personen uppges åtminstone för stunden må väl. Under en presskonferens konstaterar dock smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg att riskbilden inte har ökat. 

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?