ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Di bank

Anders Borg: ”Inte USA man behöver vara mest rädd för”

  • Foto: Joey Abrait

Den tidigare finansministern Anders Borg (M) tror inte att de pågående handelsdiskussionerna mellan USA och Kina får någon betydande påverkan på världsekonomin.

Det säger han under Di:s bankseminarium på tisdagen.

Anders Borg, som numer titulerar sig som senior rådgivare, hänvisar bland annat till IMF:s BNP-prognoser och påpekar att de inte påverkats speciellt mycket av oron för ett större handelskrig mellan de två jätteekonomierna. Risken för att den amerikanska ekonomin ska påverkas i någon större utsträckning är låg. Däremot kan vissa sektorer påverkas mer eller mindre, menar Borg.

”Jag tror inte att handelskriget får en avgörande betydelse för världsekonomin. Jag är för frihandel och emot att Donald Trump sitter och twittrar på nätterna men man måste vara realistisk. Jag tycker inte det är USA man behöver vara mest rädd för”, säger Anders Borg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer