ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker: Uppjustering av Sectras lönsamhetsmål ligger i korten

Information inför Sectras kommande kapitalmarknadsdag kan vara en indikation på att en uppjustering av bolagets finansiella mål står för dörren. Det skriver Pareto i en analys.

På den kommande kapitalmarknadsdagen har medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget pekat ut affärsområdet Imaging It-solutions som det område som har störst tillväxtpotential.

Givet att affärsområdet redan i dag står för över 80 procent av omsättningen, och dessutom har den högsta lönsamheten med en rörelsemarginal på 21 procent, menar Pareto att det vore naturligt att också justerade upp lönsamhetsmålen.

Under 2018 hade Sectra en rörelsemarginal på närmare 19 procent, vilket är väl över bolaget nuvarande finansiella målsättning om en ebit-marginal på 15 procent.

Banken tror dock inte att nya mål kommer att presenteras på själva kapitalmarknadsdagen, men skriver att "historiskt så har kapitalmarknadsdagar varit föregångare till kommande revideringar", samt att målen i sådant fall sannolikt kommer att presenteras i anslutning till kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet som förväntas den 28 maj 2019.

Även om aktiekursen troligen kommer att reagera positivt på kapitalmarknadsdagen, så menar banken att dagen i sig själv inte är en kurstrigger, men att den begränsar den potentiella risken i aktien.

Pareto noterar att aktien historiskt har haft en starkare positiv utveckling de följande tre månaderna efter en uppjustering av de finansiella målen.

"Vi anser därför att risk i förhållande till avkastning är mer attraktiv för köp i aktien efter att nya finansiella mål har presenterats", skriver banken i sin analys.

Aktien har fortfarande en hög värdering jämfört med sektorkollegor, men eftersom Pareto inte ser någon ytterligare potentiell nedsida från nuvarande nivå, uppgraderar banken sin rekommendation till Hold från tidigare sälj. Detta har Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen.

Riktkursen om 190 kronor behålls. Torsdagens stängningskurs var 197 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies