ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker: Svaga septembersiffror för speljättar – ogynnsamma fotbollsresultat

  • Foto: Stefan Jerrevång/TT

Svensk skattestatistik från september visar att Svenska Spel ångar på bra samtidigt som den positiva trenden för två av börsens speljättar vände, enligt analytiker.

Efter att spelbolagens skatteinbetalningar från september offentliggjorts har analytikerkåren möjlighet att göra en bedömning av hur det tredje kvartalet har gått i deras svenska verksamheter. För Kindred och Leovegas vände den positiva trenden från föregående månader medan statliga Svenska Spels siffror såg stabila ut, enligt DNB. 

Carnegie är inne på samma spår när det gäller Kindred. Enligt en införanalys på bolaget, som banken släppte på fredagen, noteras det att bolagets svenska skatteinbetalningar i september var svaga och att totalsumman för det tredje kvartalet (juli till september) blir oförändrad jämfört med det andra kvartalet. En anledning till det svaga utfallet i september kan vara ogynnsamma fotbollsresultat (favorittippade lagen vinner) under slutet på månaden, påpekar Carnegie.

Carnegie räknar trots allt med förbättrat resultat i det tredje kvartalet jämfört med det andra, en rapport Kindred föll rejält på. Banken upprepar rekommendationen behåll och riktkursen 65 kronor på Kindred inför rapporten. Utsikterna för 2020 ser enligt banken ljusare ut då inga regulatoriska ändringar väntas, samtidigt som jämförelsetalen i Sverige blir enklare, plus att det ligger ett fotbolls-EM i juni.

När DNB siar in i framtiden räknar banken med fler tecken på att den svenska marknaden koncentreras kring ledande varumärke. Sedan början av oktober är dessutom Cherry-ägda Mobilebet stängt för svenska spelare, vilket kan ge stöd åt licensierade bolag som Leovegas, Kindred och Betsson, resonerar DNB.

Mobilebet var ett av bolagen som valde att inte söka licens vid omregleringen av den svenska marknaden. Bolaget har därmed inte behövt ansluta sig till tjänsten Spelpaus där till exempel problemspelare kan stänga av sig själva från spelsajter.

Di:s Johan Wendel har under fredagen skrivit en analys av spelbolagen inför rappportfloden

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer