ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker: Organisk nolltillväxt väntas från Trelleborg

Industrikoncernen Trelleborg står inför en kvartalsrapport där den organiska tillväxten kan bli oförändrad eller rentav negativ efter en rad kvartal med positiva siffror.

Avtagande global tillväxt och en svag marknad för både fordon och jordbruksmaskiner ligger bakom den ökade försiktigheten, visar några analytikers prognosuppdateringar inför halvårsrapporten.

"Vi räknar med ett i stort sett oförändrat kvartal, vilket återspeglar säsongsmässiga variationer och den pågående försvagningen av industriella data", skriver Morgan Stanley i en analysuppdatering.

Enligt Infront Datas sammanställning av fyra analytikers prognoser väntas i genomsnitt en organisk tillväxt om 0 procent, ned från 2 procent för ett år sedan och 1 procent i det första kvartalet.

Från bolagets sida lyder prognosen för det andra kvartalet på en efterfrågan i nivå med det första kvartalet, justerat för säsongsmässiga variationer.

Kepler Cheuvreux konstaterar att makrodata från en rad marknader kommit in på den svaga sidan sedan den förra kvartalsrapporten. Hit hör tyska IFO-siffror, kinesisk PMI och CEMA-indexet för den europeiska jordbruksindustrin.

Nordea noterar att CEMA-indexet föll med 5 enheter till -11 i juli och att den framblickande delen av indexet föll med 18 enheter till -15.

"Höga lagernivåer, och ett ökat fokus på att hålla nere lagernivåerna, riskerar att påverka tillverkarna negativt", skriver banken och påminner om att Trelleborg har en försäljningsexponering på 18 procent mot jordbrukssegmentet.

Sex analytiker i Infront Datas sammanställning räknar i genomsnitt med ett justerat rörelseresultat om 1.270 miljoner kronor (1.293) och en försäljning om 9.305 miljoner kronor (8.876) Den justerade rörelsemarginalen väntas därmed sjunka till 13,7 procent (14,7).

Rapporten väntas på torsdagen den 18 juli, omkring klockan 13. En telefonkonferens för media och analytiker startar klockan 15.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer