ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker: Motvindar i Europa och marginalpress tynger Securitas

Säkerhetskoncernen Securitas organiska tillväxt bromsar in samtidigt som en marginalpress märks i Europa. De europeiska motvindarna kan förväntas hålla i under kommande kvartal.

Det skriver Credit Suisse i en analys där rekommendationen för aktien sänks till neutral från outperform. Riktkursen sänks samtidigt från 170 till 155 kronor.

"Den organiska tillväxten minskade till 5 procent i det andra kvartalet, från 7 procent i det första kvartalet, med en tillväxt på bara 1 procent i Europa till följd av kontraktsförluster i Storbritannien och Frankrike", skriver Credit Suisse.

Då motvindarna i Europa förväntas hålla i bedömer investmentbanken att den organiska tillväxten, för koncernen, under det andra halvåret minskar till 3,7 procent, från de 5,5 procenten under årets första halvår.

"Marginalexpansionen från de senaste fyra kvartalen tog en paus då lönetillväxt i Europa inte fullt ut kompenserades av pris eller stöd från kostnadsbesparingsprogram", skriver Credit Suisse vidare som bedömer att koncernmarginalen kommer att minska 0,1 procentenhet per kvartal under årets andra halvår.

Likt i det andra kvartalet 2018 var Securitas ebita-marginal 5,0 procent under årets andra kvartal.

Securitas återfinns i botten av storbolagslistan på tisdagen efter att ha tappat 1,1 procent till 144,9 kronor. OMXS30 är samtidigt ned knappt 0,2 procent medan breda OMXSPI handlas ned 0,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer