ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analytiker ger tummen upp för SSAB:s danska förvärv

Ståltillverkaren SSAB får gott betyg av analytiker för sin distributör Tibnors förvärv av danska Saniståls distributionsverksamhet, vilken genomförs som en inkråmsaffär med ett nettovärde om cirka 630 miljoner kronor. 

"Även om det inte är någon större transaktion, passar den strategiskt mycket väl in med SSAB:s distributör Tibnor", skriver Kepler Cheuvreux i en kommentar på fredagsmorgonen och fortsätter:

"Vi betraktar det som positivet att SSAB stärker sin redan starka position i de nordiska länderna."

Även Morgan Stanley ser positivt på förvärvet, där SSAB räknar med synergieffekter om 50 miljoner kronor per år.

"Totalt sett förefaller förvärvet rimligt värderat, i en stabil och välbekant omgivning, med en tydlig industriell logik och en relativt låg operativ risk vad gäller integration med resten av bolaget", skriver investmentbanken.

SSAB A handlades strax efter klockan 10.30 på fredagen till 36:49 kronor på Stockholmsbörsen, en nedgång med drygt 2 procent för dagen. En rad europeiska stålbolag med Klöckner och Thyssen Krupp i spetsen föll brant sedan Goldman Sachs nedgraderat den förra och den senare kommit med ännu en vinstvarning.

Sanistål handlas på Köpenhamnsbörsens smallcaplista och ägs enligt senaste årsredovisningen till 43 procent av Danske Bank.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies