ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analyshus: Zalando kan bli uppköpsmål för kineser

Kepler Cheuvreux tror fortsatt på e-handelsbolaget Zalandos försäljningsmål, men har sänkt sin riktkurs för bolaget i spåren av en lägre långsiktig marginalprognos. Om Zalandos aktie sjunker ytterligare bedömer analyshuset att kinesiska bolag kan sätta tänderna i bolaget.

Kepler Cheuvreux bedömer att den ökade konkurrensen gör att Zalando når sitt försäljningstillväxtmål genom rabatter, på bekostnad av en lägre rörelsemarginal. Analyshuset noterar samtidigt att Zalandos aktie har backat med drygt 40 procent sedan toppen i juli, vilket är mer än de hårt pressade FAANG-aktierna.

Om Zalando-aktien faller ytterligare kan bolaget bli ett uppköpsmål för de kinesiska e-hadelsbolagen JD.com eller Alibaba spår Kepler. Zalandos storägare Kinnevik lär dock inte känna sig pressade att sälja då investmentbolagets strategi för innehavet är tillväxt, menar analyshuset.

Kepler Cheuveux sänker riktkursen för Kinnevik till 267 kronor, från tidigare 306 kronor efter att ha justerat ner riktkursen på Frankfurt-noterade Zalando. Rekommendationen köp upprepas för investmentbolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer