ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analyshus varnar för JM: Vinstestimaten är för optimistiska

  • Foto: Henrik Montgomery/TT

Kepler Cheuvreux ser begränsad uppsida i JM-aktien med tanke på den redan starka avkastningen under året samt de generellt för höga vinstestimaten. 

”Den huvudsakliga anledningen till nedgraderingen är att vi bedömer att vinstestimaten är för optimistiska för i år, vilket gör en ytterligare kursuppgång mindre trolig”, skriver Kepler Cheuvreux.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på onsdagen har Kepler sänkt sin rekommendation för JM-aktien från köp till behåll och samtidigt skruvat ned riktkursen 10 kronor till 275 kronor. Aktien handlas kring 269 kronor på onsdagen och den har stigit med cirka 55 procent sedan årsskiftet. 

”Det är också mycket troligt att en ny bokföringsmetod kommer att införas vilket tvingar bolaget att inkludera lån hos bostadsrättsföreningar i JM:s balansräkning med en negativ effekt på nyckeltalen. JM:s totala balansräkning på 17 miljarder kronor skulle i så fall inkludera ytterligare 6,5 miljarder kronor i extra skulder”, lyder Keplers fortsatta motivering till sänkningen. 

Analys- och mäklarfirmans estimat för JM:s vinst per aktie ligger klart under konsensus och Kepler menar att effekterna av den förbättrade bostadsmarknaden överskattas.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer