1515
Annons

Analyshus: Scandic kan komma ut som relativ vinnare

Foto:Jessica Gow/TT, Jessica Gow/TT

Hotelloperatören Scandic Hotels kan komma ut som en relativ vinnare på lång sikt, även om den svaga utvecklingen kommer att fortsätta över det andra kvartalet och året som helhet är förlorat. 

Innehåll från SchaefflerAnnons

Schaeffler Lifetime Solutions – säker produktion utan avbrott

Avbrott i produktionen kostar industrin stora pengar varje år. Ofta rör det sig om skador och fel på maskiner som lätt hade kunnat förebyggas. Lösningen heter Schaeffler Lifetime Solutions – en uppsättning verktyg och utrustning som stoppar problemen redan innan de uppstår. 

–  Kraven på ökad produktivitet, effektivitet och hållbarhet gör att både utmaningar och möjligheter växer inom industrin. Därför erbjuder Schaeffler ett heltäckande koncept som stöttar företagen i varje steg på vägen. Målet är att våra produkter och tjänster ska göra kundernas arbete så planerbart som möjligt och göra dem trygga i att maskinerna kommer att fungera pålitligt utan oväntade fel, säger Erik Askensjö, vd på Schaeffler Nordic.

Oväntade skador på olika lager orsakas ofta av otillräcklig eller felaktig smörjning. Lifetime Solutions erbjuder en komplett uppsättning verktyg, inklusive högkvalitativa fetter och smörjmedel, som förhindrar detta. Ihop med utrustning för tillståndsövervakning identifieras dessutom eventuella fel i god tid.

– Namnet Lifetime Solutions förklarar tydligt vilken väg vi tar. Färre oplanerade driftavbrott, längre livscykler för både lager och maskiner, ökad hållbarhet och bättre tillförlitlighet under drift ger en mindre stressig och mer planerbar arbetsdag. Som partner vägleder vi kunderna genom hela produktionen.

Genom att minska mängden använd energi och materialavfall hjälper Schaeffler Lifetime Solutions dessutom företagen att nå sina hållbarhetsmål och långsiktigt minska koldioxidavtrycket. 

– Våra smarta underhållsverktyg och smörjsystem hjälper till med detta genom att säkerställa hälsan på både lager och maskiner och förlänga livslängden. Om man även rekonditionerar befintliga lager sparar företagen ännu mer tid och pengar genom minskat materialspill och förlängd livslängd. Det sänker koldioxidutsläppen med upp till 95 procent, säger Erik Askensjö. 

Om Schaeffler Group: 

Schaeffler Group är en global leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin och har i mer än 75 år tillhört pionjärerna inom rörelseteknik och mobilitet. Med innovativa lösningar, produkter och tjänster utgör Schaeffler en tillförlitlig partner för företag som vill göra rörelseteknik och mobilitet effektivare, intelligentare och mer hållbart.

Läs mer om Schaeffler här! 

Schaeffler Lifetime Solutions | Schaeffler medias 

 

Mer från Schaeffler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler och ej en artikel av Dagens industri

Di Omvärld: Brittiska sjuksköterskor ska rösta om strejk och högre oljepris väntas

Sjuksköterskor i Storbritannien ska rösta om strejk och Goldman Sachs höjer sin oljeprisprognos efter onsdagens produktionsminskning från Opec+. Här är några av torsdagens internationella nyheter. 

Sjuksköterskor i Storbritannien ska rösta om strejk

Hundratusentals sjuksköterskor över hela Storbritannien ska rösta om huruvida de ska gå ut i strejk. Det skriver the Guardian. Omröstningen är en protest mot regeringens beslut i juli att ge de flesta NHS-anställda en löneökning på 5 procent. RNC kräver att lönerna för sjuksköterskor höjs med 5 procent utöver inflationen, som för närvarande ligger på 10,1 procent. 

Läs mer. 

Goldman Sachs höjer oljeprisprognos

Oljekartellen Opec och dess allierade beslutade på onsdagen att minska produktionen av olja med två miljoner fat per dag från och med november för att upprätthålla prisstabilitet. Det är den största beslutade produktionsminskningen sedan början av pandemin. Efter beslutet har Goldman Sachs justerat upp sin prognos för oljepriset. Banken räknar nu med att priset på Nordsjöolja (brent) stiger med ytterligare 10 dollar och räknar med ett pris på 110 dollar per fat vid årsskiftet, rapporterar CNBC. Under det första kvartalet nästa år väntas oljepriset stiga ytterligare till 115 dollar per fat, skriver CNBC.

Läs mer. 

Shell flaggar för svagare resultat

Oljejätten Shell flaggar för att vinsten för det tredje kvartalet kommer att försvagas av en kraftig minskning av raffineringsmarginalerna och en ”betydligt” svagare vinst från handel med naturgas. Det framgår av ett pressmeddelande. Rapporten släpps den 27 oktober. 

Läs mer. 

Uppgifter: Musk och Twitter har svårt att komma överens

Efter att Elon Musk ändrat sig och nu trots allt avser att köpa mikrobloggen Twitter har de två sidorna svårt att komma överens om avtalsvillkoren för att slutföra affären. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. När Elon Musk först backade från affären stämde Twitter honom för kontraktsbrott och en rättsprocess var planerad till den 17 oktober. För att slippa den har Musk och Twitter försökt nå en uppgörelse i tid, men haft svårt. En av frågorna som måste redas ut är om affärens slutförande är beroende av att Musk erhåller den nödvändiga finansieringen, sade källor.

Läs mer. 

Fler flög med Norwegian

Norwegian ökade antalet passagerare med 92 procent till 1,874 miljoner i september, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 153 procent till nästan 2 miljoner passagerare. Det framkommer i ett pressmeddelande. Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade flygbolaget med 100 procent under månaden (186).
”Vi förväntar en lägre efterfrågan under vintersäsongen som vi nu går in i. Norwegian är väl förberett att hantera den lugnare perioden”, säger vd Geir Karlsen. 

Läs mer. 

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på de hetaste internationella affärsnyheterna. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna marknadsreportrar. 

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera