ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analyshus: Rätt beslut av Lyrå – men prylkedjan får det tufft ändå

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå har tagit rätt beslut men de borde kommit för länge sedan. Hade den butiksbaserade expansionsstrategin fortsatt skulle det förr eller senare inneburit en resultatkollaps, menar Carnegie.

Clas Ohlson har utvecklats svagt på börsen sedan kapitalmarknadsdagen förra året då Lotta Lyrå skiftade om verksamhetens fokus från butiksöppningar till online. Värderingen ser inte ser krävande, menar Carnegie, men analyshuset spår att den allt tuffare marknaden gör det svårt för Clas Ohlson att leverera på försäljnings- och vinstmålen – även efter omstruktureringsåtgärderna börjar ge effekt. Det framgår av en analys på torsdagen.

Clas Ohlson värderas med 15 procent rabatt mot sina sektorkollegor på Carnegies 2020/21-prognoser. En värdering i linje med sektor skulle peka åt Carnegies nya riktkurs på 80 kronor, ner från 90 kronor. Rekommendation behåll upprepas.

Clas Ohlson backar 3,9 procent på Stockholmsbörsen efter att ha fallit med nästan 11 procent under rapportonsdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer