ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Amerikanska räntor skickar recessionssignal för första gången sedan 2007

  • Foto: Richard Drew

Den amerikanska avkastningskurvan inverterades tillfälligt på fredagen då avkastningen på tioåringen tillfälligt handlades under tremånadersavkastningen. Det är första gången det skett sedan 2007.

Under det senaste året har investerarna hållit ett vakande öka på den amerikanska avkastningskurvan. En invertering, då korta räntor handlas till högre nivåer än långa räntor, är en klassisk signal som historiskt förebådat recession.

Det skedde också tillfälligt på fredagen då avkastningen på den amerikanska tioåringen sjönk under 2,47 procent och därmed handlades under tremånadersräntan.

Som lägst sjönk avkastningen på den amerikanska tioåringen till 2,439 procent efter att Markits kombinerade inköpschefsindex för den amerikanska tillverkningsindustrin och tjänstesektorn sjunkit i mars jämfört med februari. Det kommer bara dagar efter att centralbanken Federal Reserve tidigare i veckan sänkte sina prognoser för den amerikanska tillväxten.

Det är den första gången som avkastningskurvan inverterats sedan 2007.

Den amerikanska tioåringen handlades också tillfälligt inom 10 baspunkter av den amerikanska tvååringen för första gången i år.

New York-börserna pressas på torsdagen. S&P 500 handlades tillfälligt ned så mycket som 1 procent men har strax innan klockan 15.30 återhämtat sig till minus 0,8 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies