ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Amerikanska energibolagsaktien riskerar att bli värdelös

Det rekonstruktionsdrabbade kaliforniska energibolaget PG&E:s aktie kan vara på väg att bli värd noll och intet, enligt Citis analytiker. Skadeståndsanspråk på 30 miljarder dollar vilar tungt över bolaget, som under veckan stängt av elnäten i Kalifornien för att inte riskera nya skogsbränder, enligt Bloomberg News.

PG&E:s aktie störtade med nära 30 procent i den amerikanska börsöppningen efter att myndigheter berövat bolaget rätten att på egen hand försöka reda ut den så kallade kapitel 11-konkurs som energijätten försatt sig i.

Citi sänkte riktkursen för PG&E till 5 dollar, vilket är den lägsta riktkursen av samtliga analyshus, och uppgav samtidigt i en analys att man värderar risken för att aktien blir värd 0 dollar till 75 procent.

Aktien handlades på torsdagseftermiddagen kring 7:85 dollar, 85 procent under kursnivåerna från tiden innan de bränder som misstänks ha orsakats av bolagets underhållsmässigt eftersatta kraftnät och som vållade hundratals dödsoffer under både 2017 och 2018.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer