ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Amerikanska detaljhandeln steg över förväntan i juni

Den amerikanska detaljhandelsförsäljningen steg med 0,4 procent mellan maj och juni. Det var en större ökning än analytikerna räknat med – konsensusprognosen låg på 0,1 procent enligt Reuters.

Ökningen var därmed oförändrad jämfört med maj då detaljhandelsförsäljningen steg med reviderade 0,4 procent.

Även exklusive bilar ökade försäljningen med 0,4 procent i månadstakt vilket var över konsensusprognosen på 0,1 procent.

Rensat för bensinförsäljningen var ökningen 0,7 procent. Försäljningen av bensin minskade 2,8 procent.

Därmed tycks fortfarande efterfrågan bland de amerikanska konsumenterna vara stabil. Juni är den fjärde raka månaden med uppgång i detaljhandelsförsäljningen.

Detaljhandelsförsäljningen är en av flera parametrar som centralbanken Federal Reserve noga studerar för att ta temperaturen på den inhemska ekonomin där hushållskonsumtionen är en av de viktigaste drivkrafterna. Tisdagens starka siffra lär dock inte vara tillräckligt för att rucka förväntningarna på en sänkning vid Fed-mötet i slutet av juli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer