ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Amerikansk oljejätte tar nedskrivningar på omkring 100 miljarder

  • Foto: Alan Diaz

Den amerikanska oljejätten Chevron tar nedskrivningar på 10-11 miljarder dollar motsvarande omkring 95-105 miljarder kronor under det fjärde kvartalet. Nedskrivningen är en konsekvens av kapitalallokeringsbeslut samt en sänkt prisprognos. 

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen där Chevron meddelar att bolaget sänker sin finansiering av olika gas-relaterade möjligheter vid bland annat fälten i Appalachia. Chevron skriver vidare att bolaget överväger olika alternativ för de här tillgångarna inklusive en försäljning. 

”Vi tror att den bästa användningen av vårt kapital är att investera i våra mest gynnade tillgångar. Med kapitaldisciplin och konservativa utsikter kommer ansvaret att fatta tuffa beslut som är nödvändiga för att leverera högre avkastning till aktieägarna på lång sikt”, säger Michael Wirth, vd och styrelseordförande för Chevron, i en kommentar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer