ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

American stoppar flygningar med Max 737 till januari

American Airlines ställde på onsdagen in ytterligare flygningar med det olycksdrabbade flygplanet Boeing 737 Max - ända fram till 15 januari nästa år.

Beslutet gick i strid med flygtillverkaren Boeings egna utfästelser, om att planens flygförbud ska vara upphävda innan årets slut, skriver Reuters.

American Airlines, som är USA:s största flygbolag, hade sedan tidigare ställt in omkring 140 flygningar per dag med flygplansmodellen fram till den 3 december. Beslutet att nu förlänga flygstoppet väntas kosta flygbolaget 140 miljoner dollar före skatt för årets tredje kvartal, vilket är 15 miljoner mer än tidigare beräknat. I juli uppgav flygbolaget att ett stopp för 737 Max fram till den 2 november väntades kosta ungefär 400 miljoner dollar.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA uppgav på onsdagen att den ”genomgår en noggrann process, snarare än en förutbestämd tidsplan, innan Boeing 737 Max åter kan användas i passagerartrafik. FAA kommer att upphäva planets flygförbud när det bedöms säkert”.

Modellen 737 Max har haft globalt flygförbud ända sedan mitten av mars i år, sedan två krascher med planet på kort tid krävt 346 dödsoffer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer