1515
Annons

Ambeas vd Fredrik Gren har sålt aktier för 29 Mkr

Foto:Jack Mikrut

Omsorgsbolaget Ambeas vd Fredrik Gren har den 18 februari sålt 400.000 aktier i bolaget för nästan 29 miljoner kronor.

Innehåll från Nordisk RentingAnnons

Långsiktig och stabil partner

Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.
Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.Foto:Foto: Pixprovider

Strategiskt viktiga fastigheter har utöver ett operativt syfte också ett stort finansiellt värde som kan skapa god flexibilitet. Nordisk Renting erbjuder sina kunder möjligheten att skaffa eller frigöra kapital genom långsiktiga samarbeten som grundar sig i en leasingmodell med möjlighet till återköpsrätt.

Nordisk Rentings affärsidé är inte att driva driftnetto och värde genom vidare transaktioner – tvärtom. Bolaget förvärvar fastigheter med syfte att erbjuda kunderna en attraktiv hyreslösning och återköpsrätt på ett transparent och hållbart sätt. Affärsmodellen är kunddriven och passar såväl offentliga sektorn som storbolagen. 

– Vår lösning kan ses som en kombination av fastighetsägare och bank med syftet att möjliggöra för våra kunder att utveckla sin kärnverksamhet utan att för den skull förlora kontroll över sina strategiskt viktiga fastigheter. Modellen är densamma oberoende av typ av kund och tillgång men drivkrafterna och strukturen kan variera, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

Läs mer om Nordisk Rentings affärsmodell här 

När kunderna ingår ett avtal med Nordisk Renting ingår ofta en återköpsrätt, något de uppmuntrar sina till kunder att använda – när det passar dem.

– Vi erbjuder kunden förutsägbarhet och kontroll. Dels genom att våra avtal är transparenta, dels genom återköpsrätt till ett förutbestämt amorterat värde; hela idén med samarbetet är att det ska vara möjligt för våra kunder att behålla kontrollen över sina strategiskt viktiga fastigheter, säger Jakob Persson, transaktionschef på Nordisk Renting.

Att Nordisk Renting lyckats bygga kundrelationer som varat i decennier beror på deras förmåga att anpassa sig efter kundens behov, som förändras i takt med samhällets utveckling. Nu avser de att göra samma resa med fler kunder som kan dra nytta av en långsiktig och stabil partner som kan erbjuda flexibla hyreslösningar.

Se om Nordisk Renting kan hjälpa ert företag eller organisation 

– Långsiktiga samarbeten är avgörande när världsläget ser ut som det gör idag. När marknaden är osäker vill vi kunna stå för stabilitet, något vi gjort sedan 1986, säger Caroline Bertlin och fortsätter:

– Ett exempel på vår styrka att göra affärer även i dessa tider är vår senaste transaktion, där vi i september ingått avtal om att förvärva tre fastigheter, samtliga fullt uthyrda till Volvo Cars. En affär som är möjlig tack vare en stabil och långsiktig kund med strategiskt viktiga fastigheter i relevanta affärslägen. 

Nordisk Rentings lösning lämpar sig för många fastighetstyper, från kommersiella fastigheter för lättindustri, lager och dagligvaruhandel till infrastrukturrelaterade fastigheter såsom depåer och energirelaterade tillgångar.

 

Om Nordisk Renting:

Nordisk Renting har över 30 års erfarenhet av hyreslösningar för fastigheter och infrastruktur i Norden. Vi har många samarbeten med statliga myndigheter och ledande nordiska företag. Vi kombinerar lokal närvaro och långa kundsamarbeten med en finansiell styrka via vår ägare NatWest.

 

Mer från Nordisk Renting

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordisk Renting och ej en artikel av Dagens industri

Brittiska räntor fortsätter stiga kraftigt

Europeiska statspappersräntor stiger överlag i förmiddagens handel på måndagen. Euron handlas samtidigt svagare mot en generellt starkare dollar jämfört med på fredagseftermiddagen.

Marknadens fokus riktas fortsatt i hög grad mot brittisk finanspolitik men också mot vilka konsekvenser högeralliansens valseger i Italien kan få.

Brittiska räntor, som steg kraftigt på fredagen efter att finansminister Kwasi Kwarteng presenterat sin ”minibudget”, fortsätter starkt uppåt i tidig handel på måndagen efter att finansministern flaggat för ytterligare skattesänkningar i BBC-intervju på söndagen.

”Det kommer mera. Vi har bara varit här 19 dagar. Under det kommande året vill vi se att folk får behålla mer av sina inkomster, eftersom jag tror att det är det brittiska folket som kommer att driva den här ekonomin”, sade han.

Kommentarerna bidrog till att pundet rasade 4,7 procent mot dollarn i vad som beskrivs som en ”flash crash” i tidig Asienhandel på måndagen. Den brittiska valutan återhämtade senare stora delar av raset men handlas fortsatt omkring 1,5 cent svagare än de redan nedpressade nivåerna vid fredagens stängning.

Den tvååriga brittiska statsobligationsräntan stiger omkring 50 punkter, till 4,50 procent, medan tioårsräntan stiger cirka 35 punkter, till 4,14 procent

Bank of England, som höjde styrräntan med 50 punkter, till 2,25 procent, dagen före finansministerns minibudget har tydligt signalerat oro för inflationseffekter av stora ofinansierade finanspolitiska stimulanser, och flera ekonomer skruvar nu upp sina ränteprognoser för kommande möten. Deutsche Bank tror till och med att Bank of England kan behöva agera redan de kommande dagarna för att återfå trovärdighet på marknaden.

Högeralliansens valseger i Italien var däremot i princip väntad, en nedgång för euron mot dollarn i tidig Asienhandel hänvisades visserligen delvis till valresultatet men euron har senare återhämtat hela nedgången.

Italienska statspappersräntor stiger mer än tyska, den tysk-italienska tioårsspreaden har ökat cirka 5 punkter, till 235 punkter jämfört med på fredagseftermiddagen. 

Givet att valresultatet i princip var väntat har marknaden haft tid att förbereda sig, och analytiker räknar inte heller med några större marknadsreaktioner i närtid.

”Vi räknar med ganska dämpade marknadsreaktioner vad gäller spreaden på italienska statsobligationer i närtid eftersom valresultatet var hyfsat i linje med förväntningarna”, skriver ekonomerna på Unicredit.

Giorgia Meloni, partiledare för Italiens Bröder och trolig ny premiärminister, har liksom hennes koalitionsmedlemmar uttryckt sig såväl EU-skeptiskt som Rysslandsvänligt, men Unicredit tror ändå alltså på små reaktioner i närtid. De menar dock att den nya regeringen kan möta större utmaningar på medellång sikt.

”Under valkampanjen sände Giorgia Meloni lugnande budskap om finanspolitiken och Italiens relation till EU, men investerare kommer nu att behöva lite tid för att bedöma om hon tänker hålla dessa löften. En annan viktig fråga för investerare är att bedöma konsekvenserna av maktbalansen mellan de tre partierna i den styrande koalitionen”, skriver Unicredit, som bedömer att en mer noggrann utvärdering av den nya regeringens åtgärder kommer att bli möjlig först under första halvan av 2023.

Tyska IFO-index visade att näringslivskonjunkturen försvagades mer än väntat i september. Index över affärsklimatet sjönk till 84,3, från 88,6 i augusti, vilket var den lägsta noteringen sedan maj 2020 och väl under väntade 87,0. 

IFO-chefen Clemens Fuest konstaterar att sentimentet i den tyska ekonomin har försämrats avsevärt.

”Nedgången påverkar alla fyra sektorer i ekonomin. Företagen bedömde sin nuvarande verksamhet som tydligt sämre. Pessimismen beträffande de kommande månaderna har ökat betydligt; i detaljhandeln har förväntningarna fallit till rekordlägsta. Den tyska ekonomin glider ner i recession”, säger han.

Svenska statsobligationsräntor stiger endast marginellt på måndagsförmiddagen. Kronan noterade nya bottenrekord mot dollarn, drygt 11:46, i den asiatiska handeln på måndagsmorgonen men dollarn har därefter sjunkit tillbaka till strax under 11:30. Mot euron har kronan stärkts cirka 1,5 öre jämfört med vid svensk stängning på fredagen.

Amerikanska statspappersräntor fortsatte att stiga markant i den asiatiska måndagshandeln men har därefter sjunkit tillbaka något i den europeiska handeln

Måndagens USA-datakalender är relativt tunn med Dallas Feds industriindex, klockan 16.30, som en av få hållpunkter. På Fed-agendan märks däremot ett anförande från Susan Collins, relativt nytillträdd chef för Boston Fed, klockan 16.00, samt ett anförande från Atlantachefen Raphael Bostic, klockan 18.00.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera