ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ambea ökar vinsten: "Valresultat ger stärkt stöd för valfrihet inom omsorg"

  • Foto: Pontus Lundahl/TT

Omsorgsbolaget Ambea ökar både vinsten och omsättningen i det tredje kvartalet. 

Bolagets nettoomsättning steg med 4 procent till 1.541 miljoner kronor samtidigt som rörelseresultatet ökade till 184 miljoner, från 169 miljoner under samma period i fjol. 

Ambea säger sig ha sett en fortsatt positiv utveckling inom äldreomsorgen drivet av god beläggning och låga uppstartskostnader. 

"Inom Nytida fortsatte den goda beläggningen inom LSS och HVB vuxna samtidigt som lägre beläggning inom barn och unga påverkade resultatet negativt", skriver bolagets vd Fredrik Gren i rapporten.

Gren kommenterar också valresultatet från september som enligt hans syn medfört att 225 av Sveriges 290 kommuner kommer ha en politisk majoritet med positiv syn på välfärdsföretagande, till skillnad från före valet då motsvarande siffra uppgick till omkring 140 kommuner. 

"Vi förväntar oss därmed ett stärkt stöd för valfrihet inom omsorg och att kommuner i ökande grad kommer nyttja privata alternativ för att möta ett ökat behov av omsorg", skriver Gren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer