ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Amazon tillfälligt uppe i topp som världens högst värderade bolag

  • Foto: Mark Lennihan

New York-börsernas rivstart på måndagen höll i sig under hela handelsdagen, i kölvattnet på hoppeligen tinande handelsrelationer mellan USA och Kina. 

S&P500 steg 1,1 procent, Dow Jones steg 1,1 procent och Nasdaq kompositindex steg med 1,5 procent. Framför allt gynnades stora globala jättar som Boeing och Caterpillar av överenskommelsen mellan USA:s och Kinas högsta politiska ledningar om en 90 dagar lång vapenvila i handelskriget. Dow Jones-motorn Boeing steg 3,8 procent och Caterpillar med 2,4 procent.

Även de amerikanska fordonsaktierna hade en glädjens dag sedan Donald Trump twittrat att Kina "ställer in" tullar på bilar. GM steg 1,3 procent, Ford med 2,1 procent, Fiat Chrysler med 4,0 procent och Tesla följd1 med att klättra 2,3 procent.

De stora techbolagen gick också starkt – Amazon sprang tillfälligt förbi både Microsoft och Apple i börsvärde, men sedan tog klättringen i Apple-aktien fart igen och Iphonegiganten återtog täten i börsvärdesligan.

Twitter steg med imponerande 7,0 procent, Netflix vände en hotande nedgång till 1,5 procent plus och Spotify steg 3,3 procent.

En betydligt dystrare dag hade Hans Vestbergs Verizon, som med ett kursfall på 3,5 procent var största förloraren på Dow Jones-index. Detta sedan den amerikanska storbanken JP Morgan har sänkt sin rekommendation för operatören Verizon till neutral från tidigare övervikt.

Men måndagens börsrally och den rapporterade avfrostningen mellan Kina och USA imponerar inte på alla; Bruce Bittles, chefsstrateg på Baird ställer sig frågande till fundamenta i uppgången, refererar CNBC.

”Jag förstår inte varför marknaden stiger på de här nyheterna. Löser det några problem på längre sikt? Jag skulle inte tro det”, säger han enligt tv-kanalen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer