Amasten ökar hyresintäkterna

Fastighetsbolaget Amastens hyresintäkter uppgick till 128 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (74).

Innehåll från OhlandergruppenAnnons

Många företag saknar IT-kompetens – riskerar att halka efter

Stefan Ohlander, vd på Ohlandergruppen.
Stefan Ohlander, vd på Ohlandergruppen.

Små och medelstora företag sitter inte på den expertis som krävs för att hantera digitaliseringens utmaningar på egen hand. Detta menar Ohlandergruppen som jobbar aktivt för att rusta svenska företag inför framtiden. 

Den digitala utvecklingen går mycket snabbt och påverkar verksamheter i alla branscher. För stora företag är detta visserligen en utmaning, men de har ofta en dedikerad avdelning för att hantera IT-frågor. För Sveriges mellan 45 000 till 50 000 små och medelstora företag är verkligheten en annan. Digitaliseringen blir ett mycket stort hinder att klättra över när man saknar egen kompetens. 

– För att Sverige ska kunna vara en spelare att räkna med inom världshandeln krävs att även de mindre företagen lyckas med sin IT framöver. De flesta företagare vet att man behöver en fungerande IT-funktion, men många saknar kompetens kring vilka komponenter som krävs, säger Stefan Ohlander, vd på Ohlandergruppen. 

Många fördelar med extern IT-avdelning

Ohlandergruppen hjälper företag att hänga med i den digitala utvecklingen genom att kliva in som extern IT-avdelning. För ett mindre företag innebär detta att man når upp till samma kompetensnivå inom IT som ett stort företag, med skillnaden att det är Ohlandergruppens IT-specialister som står för kunskap och drift.

– Vi blir som en naturlig del av företaget. Vi jobbar aktivt tillsammans med företagen i alla frågor som handlar om informationsteknologi med målet att bidra till tillväxt. Vi tar ansvar för de digitala bitarna och säkerheten, kan hjälpa till att utforma en IT-budget och ser till att det alltid finns någon att prata med för personlig support, säger Stefan Ohlander och fortsätter: 

– Vi har också som krav att vi ska få träffa kunderna en gång varje kvartal för att kunna lyssna in vart de är på väg och vad vi som IT-avdelning behöver satsa på framåt. Målet är att på så sätt förbereda företagen för framtiden.

Risker med att inte följa digitaliseringsvågen

Riskerna med att inte ha en dedikerad IT-ansvarig på företaget och att vara passiv i sitt digitaliseringsarbete är många. Den kanske mest påtagliga risken är att vardagliga problem som rör exempelvis mejlkonton och nätverksuppkoppling tar tid från kärnverksamheten, vilket i sin tur kan resultera i sämre produktivitet och lägre omsättning.  

En annan stor risk är att företagets säkerhet blir lidande. Detta har blivit särskilt aktuellt under coronapandemin då många jobbat hemifrån med andra nätverk och annan utrustning än på kontoret, som företaget inte har kontroll över. 

– Många små och medelstora företag tänker inte att deras verksamheter är måltavlor för cyberattacker och IT-intrång, men det är faktiskt precis tvärtom. Har man inte kompetens kring IT-frågor blir risken större för att drabbas hårt vid angrepp. Detta är kanske den främsta anledningen i dag till att ta hjälp med sin digitala struktur, konstaterar Stefan Ohlander.

Om Ohlandergruppen

Ohlandergruppen hjälper små och medelstora organisationer över hela landet att nå sina affärsmål genom att säkerställa IT-funktioner på kontoren. Tillgänglighet och kvalitet är grunden för Ohlandergruppens erbjudande som består av IT-drift och personlig support – Ohlandergruppen blir kundernas externa IT-avdelning.

Vill du säkra upp din verksamhet med IT-specialister? Läs mer om hur det går till här.  

Mer från Ohlandergruppen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ohlandergruppen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?