ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Alzinova: Ingen anledning att avbryta studie med anledning av Biogens besked

First North-listade Alzinova ser ingen anledning att avbryta utvecklingsprogrammet med läkemedelskandidaten ALZ-101 med anledning av torsdagens besked från Biogen. Aktien handlas ned inför stängning.

Alzinova konstaterar efter att Biogen och Eisai stoppat den kliniska utvärderingen av Aducanumab att någon övrig information inte finns att tillgå för att göra en grundlig analys.

"Men det är i sammanhanget viktigt att belysa skillnader mellan denna kandidat och Alzinovas vaccinkandidat ALZ-101", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Alzinova utvecklar ALZ-101, som i icke-kliniska studier har visat sig ha mycket stor oligomer-specificitet. Den stora majoriteten av antikropparna som genereras efter vaccination binder överhuvudtaget inte till den form av amyloid-β som Aducanumab framförallt gör. 

"Alzinova ser därför ingen anledning att ändra på sitt utvecklingsprogram på basis av Aducanumabs beslut att avbryta studien", skriver bolaget.

Alzinova ser i dag, baserat på tillgänglig information, "absolut ingen anledning att inte gå vidare in i den första studien på människan", med ALZ-101.

Alzinovas aktie handlas ned 9,9 procent med knappt tio minuter kvar av torsdagens handel. Tidigare under dagen handelsstoppades Bioarctic efter att aktien rasat över 26 procent på beskedet från Biogen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies