ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Allvarlig varning till Redwood Pharma – aktien rasar

Forskningsbolaget Redwood Pharma har tilldelats en allvarlig erinran av Spotlight Stock Markets disciplinnämnd, som även ålägger bolaget att betala ett vite motsvarande en årsavgift.

Varningen rör kravet på att bolag måste offentliggöra insiderinformation och är kopplat till ett ungerskt myndighetsbeslut, vilket enligt disciplinnämnden utgjorde insiderinformation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Månadsavgiften enligt Spotlight prislista 2019 uppgår till 20.000 kronor i månaden.

Aktien var strax innan beslutet kommunicerades på onsdagseftermiddagen ned 0,4 procent, för att strax därefter rasa till minus 12,3 procent.

”Redwood har även behandlat informationen på detta sätt. Det är klarlagt att den ungerska myndigheten laddade upp beslutet på sin webbplats på eftermiddagen den 9 november 2018 vilket samtidigt meddelades Redwoods ombud via e-post. Redwood offentliggjorde emellertid insiderinformationen först på eftermiddagen den 12 november 2018”, heter det i pressmeddelandet från Spotlight.

Nämnden instämmer därmed i börsoperatörens konstaterande att även om Redwood Pharma inte kan styra över myndighetsbeslut, så är det bolagets skyldighet att kommunicera denna typ av information till marknaden så snart som möjligt.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies