ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Allra-härvan

Allratopp överklagar Skatteverkets mångmiljonkrav

  • Foto: Hampus Andersson, Hampus Andersson (Di)

Allra-grundaren Alexander Ernstberger har vänt sig till kammarrätten för att slippa betala merparten av Skatteverkets krav på totalt 37,2 miljoner kronor. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Skatteverket kräver Alexander Ernstberger på totalt 27,4 miljoner kronor i skatt samt 9,8 miljoner i skattetillägg för inkomster från beskattningsåret 2012, vilket Di tidigare har rapporterat om. 

Enligt myndigheten rör det som odeklarerade inkomster som härrör från de brottsmisstänkta warrantaffärer som Allra gjorde med pensionsspararnas pengar.

Av överklagan framgår att Alexander Ernstberger vill att kammarrätten ska bevilja honom rätten att slippa betala huvuddelen innan skattemålet är avgjort i sak. 

”Det enda rimliga är att bevilja anstånd och låta målen gå sin gilla gång” skriver hans advokat, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Skatteverket gav i januari Allra-grundaren uppskov vad gäller skattetillägget och drygt en miljon av skattedelen. Dessutom har förvaltningsrätten medgett anstånd med 25 procent av inkrävda skatter och avgifter för år 2012. Det är beslut som tyder på en tveksamhet i sakfrågan, enligt Alexander Ernstbergers överklagan till kammarrätten där han begär anstånd för hela den summa som gäller beskattningsåret 2012.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies