ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Allra-härvan

Allragrundaren får andrum med att betala miljonskatteskuld

  • Foto: Joey Abrait

Det skandaliserade pensionsbolaget Allras grundare och tidigare vd Alexander Ernstberger får prövningstillstånd i kammarrätten för sitt skatteärende, där han krävs på 37,2 miljoner kronor i skatt och skattetillägg. 

Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Den åtalade Allra-grundaren har motsatt sig Skatteverkets krav som rör i huvudsak inkomster under 2012, och som ålagts honom att betala trots att det underliggande brottmålet ännu inte är avgjort i domstol. 

Redan i tidigare instans, förvaltningsrätten, fick han uppskov med 25 procent av inkrävda avgifter och skatter med motiveringen att den underliggande sakfrågan inte var avgjord.

Men Alexander Ernstberger vill ha uppskov med hela summan och överklagade därför till kammarrätten, som nekade honom prövningstillstånd. Högsta förvaltningsdomstolen har nu ändrat det beslutet och beviljar honom prövningstillstånd i kammarrätten.

Rättegången i brottmålet ska inledas i oktober, enligt tidigare uppgifter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer