ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Alla licenser klara – elbilsbygge i Kina kan börja Nevs om helst

En vecka efter Di:s intervju med Nevs har den Trollhättanbaserade elbilstillverkaren nu fått de licenser som krävs för att tillverka och sälja elbilar i Kina.

"Det finns inget annat utländskt företag som har fått detta och det är ett gott betyg att vi har lyckats med det. Värdet på bolaget har ökat enormt nu", säger företagets vd Stefan Tilk till Ekot.

Nevs hade planerat att tillverka 10.000 elbilar i Kina under 2018. På grund av ekonomiska problem har inga bilar byggts, men situationen ser i dag bättre ut, enligt vd:n.

"Läget är väsentligt mycket bättre än för bara någon månad sedan. Vi är i stort sett ett skuldfritt företag", säger Stefan Tilk.

Efter nyår ska fabriken i Trollhättan börja tillverka delar till bilarna, som sedan ska skickas till fabriken i Tianjin i Kina.

Den 12 december sa Nevs till Di att man räknade med att så sakteliga börja tillverka bilar i Kina i början av 2019. 

”Vi räknar med att få den försäljningslicens som krävs i december eller januari. Det ska mest vara formalia. Sedan planerar vi att produktionen drar i gång under första delen av nästa år. Först i låg takt för att sedan öka”, sa informationschefen Fredrik Fryklund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer