ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Alexander Lacik ny vd för Pandora

Alexander Lacik utses till ny ordförande och vd för det danska smyckesbolaget Pandora. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alexander Lacik kommer senast från rollen som vd för Nordic Capital-ägda barnsäkerhetsbolaget Britax.

Bolaget, som varit pressat under de senaste åren, lät i slutet av förra sommaren meddelade att den tidigare vd Anders Colding Friis skulle lämna posten samma månad. Sedan dess har den operativa chefen Jeremy Schwartz och finanschefen Anders Boyer delat på ledarskapet.

Alexander Laciks meritförteckning innehåller även anställningar på Reckitt Benckiser i Nordamerika och på Procter & Gamble i Sverige. Han är uppvuxen i Sverige och tog sin examen i företagsekonomi på universitet i Växjö.

”Jag är nöjd med att vi säkrat Alexander Lacik till vd-posten på Pandora. Han passar bra in i den strategiriktning som vi nyligen aviserade och han kommer bidragande i att verkställa Programme Now”, säger Pandoras styrelseordförande Peder Tuborgh som vidare hyllar Alexander Laciks kunskaper och förmåga inom marknadsföring och varumärken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer