ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ålandsbankens vd: Höga förväntningar på bolånesatsning

Den nya svenska bolåneaktör som skapas gemensamt av Ålandsbanken, Ica Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har goda förutsättningar att bli konkurrenskraftig på marknaden. 

Det säger Ålandsbankens vd Peter Wiklöf till Nyhetsbyrån Direkt.

"Klart att vi har höga förhoppningar", säger han.

Hur stor marknadsandel kan ni ta inom bolån?
"Vi har inte gått ut och satt några målsättningar på det sättet, men vi har bra förutsättningar och så får vi återkomma till kvantifierbara mål framöver", säger Ålandsbanken-chefen.

Det är också för tidigt att uttala sig om hur den nya bolåneaktörens erbjudande kommer att se ut och till vilken målgrupp det kommer att rikta sig, enligt Peter Wiklöf.

Han påpekar dock att de bolag som är med har en "långsiktighet och en innovationskraft", vilket ger en plattform som i grunden har goda förutsättningar att distribuera bolån på ett effektivt sätt och vara konkurrenskraftiga på marknaden.

"Den svenska bolånemarknaden är ju rätt stor och det finns gott om utrymme för fler aktörer", säger Peter Wiklöf.

Aktörerna sätter nu "full fart" med att bygga upp Hypoteksbolaget och avvaktar tillstånd hos Finansinspektionen. Hur lång tid det kan ta och när det nya bolagets erbjudande kan lanseras på marknaden vill Peter Wiklöf emellertid inte spekulera i.

Kan ni stöta på problem med att få tillstånd?
"Vi på Ålandsbanken har ju redan bolån på den svenska marknaden, men det är klart - det här är ju en ny konstellation", konstaterar han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer