ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ålandsbankens storägare låter inte FI stoppa vänskap med Göran Persson

  • Foto: Joey Abrait, Amanda Lindgren

Swedbanks ordförande Göran Persson har lämnat den ifrågasatta styrelseplatsen i Ålandsbankens största ägare Wiklöf Holding. Men bolagets ägare Anders Wiklöf kommer fortsätta umgås med den tidigare statsministern: ”Ingen finansinspektion i världen kan sätta stopp för det”, säger han till Nya Åland.

Di har sedan sommaren granskat den eventuella intressekonflikten i Göran Perssons uppdragsportfölj. Frågorna har gällt hans ägande av aktier värda flera miljoner kronor i Swedbanks konkurrent Ålandsbanken, men också hans plats som styrelseledamot i Ålandsbankens största ägare Wiklöf Holding.

Styrelseplatsen i Wiklöf Holding har Göran Perssons nu lämnat, avslöjade han till Di under helgen. Bolagets ägare Anders Wiklöf räknar dock med att fortsätta träffa Göran Persson lika mycket trots detta:

”Vi träffas och umgås regelbundet som goda vänner, och ingen finansinspektion i världen kan sätta stopp för det”, säger han till tidningen Nya Åland som citeras av Huvudstadsbladet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer