ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktiespararna råder Cinnober-ägare att avvakta

Aktiespararna råder sina medlemmar att avvakta gällande Nasdaqs bud på Cinnober då nuvarande aktiekurs på 76,8 kronor pekar på att det finns förväntningar om en budhöjning. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det var i mitten av september som Nasdaq la ett bud på 75 kronor per aktie på Cinnober, som utvecklar systemlösningar och tjänster för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster, ett bud som rekommenderades av styrelsen. 

I ett pressmeddelande på torsdagen råder Aktiespararna sina medlemmar att avvakta då det finns förväntningar om ett högre bud. 

"Aktiespararnas bedömning är att 75 kronor är ett bud med en accepterbar premie. Nuvarande börskurs vittnar dock om att det finns förväntningar i aktiemarknaden om ett högre bud", skriver Aktiespararna i ett pressmeddelande. 

Sedan tidigare är det känt att en ägargrupp med drygt 11 procent av aktierna inte kommer acceptera budet då det anser att det signifikant undervärderar bolagets potential, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.  

"Tre privata ägare, som samfällt äger cirka elva procent av Cinnober-aktierna, har i media uppgett att de säger nej till budet. Det torde betyda att en tvångsinlösen vore utesluten", skriver Aktiespararna i ett pressmeddelande. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer