ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktiemarknaden i Buenos Aires studsar upp

Aktiemarknaden i Buenos Aires rekylerar upp på tisdagen efter gårdagens ras i spåren av primärvalen. För den argentinska valutan fortsätter dock fallet. 

Helgens primärval i Argentina ledde till ett ras på Buenos Aires-börsen med hela 38 procent på måndagen. Allt pekar på att oppositionens populistiske kandidat Alberto Fernández kommer att segra stort mot den sittande liberale presidenten Mauricio Macri när presidentvalet i oktober hålls.

I tisdagshandeln har börsen i Buenos Aires rekylerat upp en del, men trots en uppgång på drygt 10 procent är indexet långt ifrån de nivåer som syntes inför helgens chockbesked för marknaden. För den argentinska valutan fortsatte dock tappet där peson tappade ytterligare 4,7 procent till 55 pesos per dollar.

Argentinas ekonomi har upplevt en relativ stabilitet sedan Mauricio Macri tillträdde 2015 men problemen har tilltagit det senaste året. Marknaden befarar att Alberto Fernandez, som bland annat vill omförhandla Argentinas IMF-lån på 57 miljarder dollar som godkändes förra året, ska bedriva en politik som åter ökar volatiliteten i landets ekonomi, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer