ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktiechef rekommenderar köp av guld: Ökad recessionsrisk i USA

Sannolikheten för att den amerikanska ekonomin ska hamna i recession inom ett år har ökat från 25 procent till 40 procent, enligt den amerikanska storbanken Standard Chartereds aktiechef Clive McDonell.

Ökade spänningar i handelskriget i slutet av förra veckan med nya tullhot från Kina och USA och där Donald Trump uppmanar amerikanska företag att ”söka alternativ till Kina” riskerar att slå mot tillväxten i den amerikanska ekonomin.

”Den sammanlagda effekten av den här upptrappningen ökar definitivt risken för att USA ska hamna i recession, säger Clive McDonell i CNBC:s program Street Signs. ”Jag menar att detta är ett allvarligt bekymmer för marknaderna just nu”.

I den allt osäkrare börsmiljön säger McDonell att han numera rekommenderar sina kunder att titta på guld som ett alternativ till aktier.

”Guld är en tillgångsklass som vi skydde under många, många år. Men förra månaden höjde vi statusen på guld som en konsekvens av den ökade osäkerheten.”

Spotpriset på guld är på måndagsförmiddagen strax över 1,527 dollar per uns. 

”Jag skulle inte bli förvånad om priset stiger upp mot 2.000 dollar per uns om – och jag understryker om – USA hamnar i recession”, säger Clive McDonell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer