ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktieägare ratar Recipharms bud på Consort: ”opportunistiskt”

En aktieägare till brittiska Consort, som svenska Recipharm uppvaktar, avvisar den svenska friarens bud. Det rapporterar Bloomberg. 

Aktieägaren JO Hambro, som äger 3 procent av Consort, menar att Recipharms bud på 10,1 pund per aktie är ”opportunistiskt” och att de är förvånade över Consorts styrelses snabba godkännande av budet. 

Kontraktstillverkaren Recipharm RECI B +0,71% meddelade den 18 november förra året ett bud på brittiska Consort Medical, värt motsvarande 6,3 miljarder kronor. I samband med nyheten informerade också Consorts styrelse att man rekommenderar aktieägarna att acceptera budet på 10,10 pund per aktie. 

Resultatet av den initiala acceptperioden, som gick ut den 9 januari, var 11,9 miljoner aktier, vilket motsvarar 24,2 procent av det utestående aktiekapitalet. Deadline för nästa runda är den 23 januari. 

Consort-aktien har sedanbudet handlats över budnivån, vilket tyder på att ägarna tror sig få mer betalt är 10,10 pund per aktie från Recipharm, eller ett konkurrerande bud. Ett tredje alternativ är att man helt enkelt vill att bolaget ska fortsätta i sin nuvarande form. Under fredagsförmiddagen handlades aktien för 10,30 pund . 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer