ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ager-Hanssen till attack mot Kinnevik – anklagar investmentbolaget för friserade siffror

  • Christen Ager-Hanssen utlovar att ta upp en ny strid - nu mot Kinnevik. Foto: Claes-Göran Flinck

Norrmannen Christen Ager-Hanssen går till angrepp mot Kinnevik. Enligt den norska finansmannen var gratistidningen Metros siffror friserade inför att Custos köpte tidningen från Kinnevik, och han kommer att begära kompensation från Cristina Stenbecks investmentbolag.

Det skriver tidningen Fokus i veckans utgåva, som innehåller en längre intervju med Christen Ager-Hanssen. Den 15 februari 2017 aviserade det Stenbeckledda investmentbolaget, där Ager-Hanssen tidigare har arbetat, att man sålde Metro Sverige till investmentbolaget Custos för 50 miljoner kronor.

"Inför försäljningen hade Kinnevik gjort en vinstprognos på 5 miljoner kronor, men i själva verket gjorde Metro en förlust på 63 miljoner 2017", skriver Fokus och citerar Ager-Hanssen, som menar att siffrorna var friserade:

"Kinneviks siffror var orealistiska. Metro var misskött, och det kan jag bevisa. Internt visste man att bolaget skulle göra en förlust på över 50 miljoner kronor. Vi kommer att begära kompensation från Kinnevik", säger han till tidningen.

Christen Ager-Hanssen har bistått Mats Qviberg i hans processer kring den kraschade HQ Bank, men har efter segrar i dessa vänt sig från finansmannen och bestrider genom en pågående rättsprocess en förlikning som Mats Qviberg i våras ingick med HQ:s konkursbo.

Fokusintervjun avslutas med ett konstaterande från norrmannen, som anser sig grundlurad av Qviberg:

"Jag är den värsta fiende du kan ha."

Torun Litzén, kommunikationschef på Kinnevik, avböjer att bemöta Christen Ager-Hanssens påstående om Metro när Di når henne vid lunchtid på fredagen eftersom hon då ännu inte har läst Fokusartikeln, men ber att få återkomma när så skett.

Strax efteråt gör hon det men avböjer ånyo att bemöta, nu med hänvisning till att Kinnevik inte för den typen av diskussioner i media.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer