Annons

Ägarstrid i SBB – storägare kräver förändringar: ”Brist på begriplig information”

Familjeföretaget Botryggs ordförande och ägare Michael Cocozza kräver förändringar från SBB och dess vd Ilija Batljan.
Familjeföretaget Botryggs ordförande och ägare Michael Cocozza kräver förändringar från SBB och dess vd Ilija Batljan.Foto:Jesper Frisk

Familjeföretaget Botryggs ordförande och ägare Michael Cocozza har köpt ytterligare 15 miljoner aktier i SBB under juni och juli. Han, som nu äger 55 miljoner aktier motsvarande cirka 4 procent av aktiekapitalet, vill se ett antal förändringar i SBB. 

Det uppger han för Nyhetsbyrån Direkt på fredagseftermiddagen. 

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?