ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Africa Oil slutför miljardförvärv i Nigeria – analyshus spår rally

  • Foto: Mark Lennihan

Oljebolaget Africa Oil meddelade sent på tisdagskvällen att bolaget genomför förvärvet av oljetillgångar utanför Nigerias kust. Köpeskillingen uppgår till 520 miljoner dollar, motsvarande knappt 5 miljarder kronor, inklusive godkännandeavgifter i Nigeria. Pareto spår i en snabbkommentar ett kursrally på omkring 30 procent. 

Affären presenterades först i oktober 2018 men har nu alltså nått i mål. Affären innebär att Africa Oil förvärvar en andel om 50 procent i brasilianska Petrobras Oil and Gas B.V, POGBV. 

POGV äger i sin tur andelar i oljefält med en total produktion på omkring 442.000 fat om dagen. Africa Oils andel av den produktionen uppgår i sin tur till omkring 33.630 fat om dagen enligt bolaget. 

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat en andel i dessa etablerade, producerande tillgångarna med låga enhetskostnader och med ytterligare utvecklingspotential”, säger Keith Hill vd för Africa Oil, i ett pressmeddelande. 

I en snabbkommentar skriver Parteo enligt Nyhetsbyrån Direkt att marknaden som en konsekvens av förseningen inte prisat in ett genomförande och spår kursrally efter börsöppning. 

”Vi väntar oss en positiv kursreaktion i storleksordningen 30 procent som ett första steg”, skriver Pareto enligt Direkt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer