ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Activision Blizzard kapar 8 procent av personalen – omkring 800 får gå

Spelutvecklaren Activision Blizzard drar åt svångremmen och planerar att minska antalet anställda med 8 procent eller omkring 800 personer. Det meddelade bolaget under tisdagens telefonkonferens i samband med kvartalsrapporten. 

På tisdagskvällen var det dags för Activision Blizzard att presentera sina siffror för det fjärde kvartalet 2018. Bolagets justerade intäkter uppgick till 2,84 miljarder dollar vilket var under analytikernas prognos på 3 miljarder dollar enligt Bloombergs sammanställning. 

Den justerade vinsten på aktie landade på 1,29 dollar vilket var marginellt över analytikernas prognos på 1,28 dollar per aktie. 

”Medan våra finansiella resultat för 2018 var de bästa i vår historia så nådde vi inte upp till vår fulla potential. För att hjälpa oss att nå vår fulla potential har vi gjort ett antal viktiga ledarskapsförändringar”, säger Bobby Kotick, vd för Activision Blizzard, i en kommentar. 

Det är dock inte bara på chefsnivå som förändringens vindar blåser. Under den efterföljande telefonkonferensen meddelade Activision Blizzard att bolaget planerar att minska personalstyrkan med 8 procent eller omkring 800 anställda. 

Neddragningen berör främst administrativ personal och som ett led i omorganiseringen planerar bolaget att öka antalet utvecklare som arbetar med bolagets populäraste spel med omkring 20 procent under det kommande året. 

”Vi har kommit fram till att vi behöver fokusera våra bästa resurser på våra största möjligheter och få bort onödig komplexitet och duplicering som byggts upp i vissa dela av bolaget”, sa Coddy Johnson, operativ chef på Activision Blizzard, under telefonkonferensen enligt Bloomberg. 

Blickar vi framåt landade Activision Blizzards prognos för helåret 2019 på en justerad vinst per aktie på 2,1 dollar medan intäkterna väntas landa på 6,3 miljarder dollar. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinstprognos på 2,54 dollar per aktie och en intäktsprognos på 7,25 miljarder dollar, enligt Reuters. 

Aktien föll initialt i efterhandeln men vände upp till plus efter att personalnedskärningarna presenterats. 

Activision Blizzard ligger bakom populära speltitlar som bland annat Call of Duty, Warcraft, Diablo och Overwatch. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer