ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Acando har ansökt om avnotering efter CGI Nordics bud

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm.

Konsultjätten CGI Nordic tänker påkalla tvångsinlösen avseende resterande aktier och sista dag för handel i Acandos aktier kommer att meddelas snarast efter att Acando erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm

Beaktat den förändrade situation som föreligger har styrelsen vidare beslutat att inte längre föreslå någon vinstutdelning för räkenskapsåret 2018. I bokslutet föreslogs en utdelning om 1:45 kronor per aktie.

Tidigare i veckan meddelade CGI Nordic att bolaget fullföljer budet på Acando. Acceptfristen har förlängts till den 8 maj.

Av torsdagens pressmeddelande framgår också att vd Carl-Magnus Månsson lämnar sin post. Han kommer istället att ägna sig åt att assistera CGI i samband med att Acando ska integreras i den existerande verksamheten. Heikki Nikku, chef för CGI Nordics verksamhet i Nordeuropa, kommer istället ta över som vd.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies