ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

ABG: Potentialen i USA syns inte i Catena Medias aktiekurs

Kundanskaffningsbolaget Catena Medias aktiekurs avspeglar inte potentialen in bolagets amerikanska verksamhet. Det skriver ABG Sundal Collier i ett marknadsbrev där bevakningen av aktien inleds med en köprekommendation.

Operatörernas jakt på marknadsandelar på den snabbt växande amerikanska bettingmarknaden kommer att öka efterfrågan på kundanskaffningssajter som kan driva spelare till operatörernas bettingtjänster 

Det menar ABG Sundal Collier som inlett bevakning av Catena Media med köprekommendation och riktkursen 105 kronor.

"Vi konstaterar att Catena Media kommer att frodas i USA, där vi anser att bolaget är bättre positionerat än i Europa", skriver ABG i analysen. 

Eftersom Catena Media har tillgångar i USA som har varit i drift sedan flera år tillbaka har bolaget ett försprång när det gäller sökordsoptimering på den amerikanska marknaden som ABG räknar med kommer att växa med 66 procent per år fram till 2023. Detta försprång och tillväxtpotential menar banken inte är representerad i dagens aktiekurs.

Vad beträffar utsikterna på den europeiska marknaden som den senaste tiden haltat betänkligt till följd av ökade regulatoriska krav och skattetryck intar ABG en mer försiktig hållning.

Catena Media stiger tydligt mot strömmen på onsdagsförmiddagen. Vid klockan 11 är aktien upp 2,4 procent till knappt 62 kronor medan OMXSPI handlas ned knappt 0,6 procent.

Aktien har dock mycket svagt sedan årsskiftet och kursen har tappat knappt 36,9 procent efter en stadig nedgång sedan början av januari.

I rapporten för det första kvartalet sjönk det justerade ebitda-resultatet med knappt 10 procent på årsbasis till 11,2 miljoner euro eller 119,9 miljoner kronor. Intäkterna ökade med 9 procent till 26,1 miljoner euro, i stort sett i linje med analytikernad förväntningar enligt Bloomberg.

I nuläget rekommenderar fyra analytiker köp av aktien medan en rekommenderar behåll enligt Bloombergs sammanställning. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 88 kronor vilket indikerar en uppgång med knappt 42 procent från onsdagens nivåer.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies