ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stabil rapport från ABB – varnar för utmanande tider

Verkstadsbolaget ABB redovisade ett operationellt ebita-resultat på 806 miljoner dollar under det tredje kvartalet 2019. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 794 miljoner dollar enligt Infront Datas sammanställning.

Orderingången landade på 6.688 miljoner dollar vilket var under analytikernas förväntningar på 6.794 miljoner dollar och också 3 procent lägre än fjolårets kvartal på 6.917 miljoner dollar. Den jämförbara orderingången backade med 1 procent jämfört med fjolåret.

Orderingången för robotdivisionen Robotics & Discrete Automation minskade med 16 procent i jämförbara termer under kvartalet. För övriga divisioner steg dock orderingången.

”Motvinden var särskilt stark för robotverksamheten inom den traditionella bilindustrin och närliggande industrier medan maskinautomatisering påverkades i lägre grad”, skriver ABB i rapporten

Intäkterna uppgick till 6.892 miljoner dollar, väntat var 6.939 miljoner dollar. Fjolårets intäkter var 7.035 miljoner dollar.

”Bolaget levererar en robust utveckling under kvartalet trots svagare makroekonomiska förhållanden som påverkar vissa av våra kundmarknader, framför allt inom robotik och automation”, skriver vd:n Peter Voser i rapporten, som också skriver att utsikterna framöver ser något mer utmanande ut.

”Vi är fast fokuserade på att hantera kostnader som svar på mjukare efterfrågan samtidigt som vi fortsätter med vår transformation.”

Framför allt är marknaden svagare i USA, medan den är mer blandad i Kina och Europa.

Sandviks nuvarande vd Björn Rosengren kommer att efterträda Peter Voser som vd för ABB den 1 mars nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer