ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

50 har fått gå från Danske Bank – även svenska jobb ryker

  • Foto: Nora Lorek/TT

På torsdagen genomfördes de uppsägningar inom Danske Bank som aviserades i början av månaden. Totalt har 50 personer inom affärsområdet Fixed Income & Currencies fått lämna banken, skriver Finanswatch. 

Ett antal av tjänsterna är stationerade i Sverige, uppger presschefen.

Uppsägningarna aviserades i början av månaden och verkställdes alltså på torsdagen. Framför allt är det personal inom bankens avdelning för handel med obligationer och valutor som drabbats, men även avdelningen för aktiehandel har berörts. Det första affärsområdet har haft problem på senare tid och i det senaste kvartalet sjönk intäkterna med 25 procent jämfört med samma period i fjol.

Affärsområdet Fixed Income & Currencies, där de båda berörda avdelningarna ingår, har totalt 1.700 anställda. På torsdagen har bland annat bankens globala valutachef, svensken Niklas Karlsson, tvingats lämna som ett led i omorganisationen.

Jakob Groot, chef för Fixed Income & Currencies, säger till danska Finanswatch att nedskärningarna sker globalt, men att merparten av de berörda tjänsterna finns i Köpenhamn.

”Det har varit en mycket tuff dag”, säger han till Finanswatch.

Danske Banks presschef Anna Sundblad uppger att nedskärningarna även kommer att beröra arbetstillfällen i Sverige. Enligt henne handlar det om ”färre än en handfull tjänster” och att processen pågår just nu.

Åtgärderna är ett led i att spara kostnader för Danske Bank, som hotas av stora böter efter penningtvättsskandalen i Baltikum. I oktober införde banken anställningsstopp i hela verksamheten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer