1515
Annons

45 procent färre kineser i luften vid nyårsfirandet

Foto:AP

Kinas passagerarsiffror i flygtrafiken föll med 45,2 procent på årsbasis över det kinesiska nyåret som ägde rum nyligen. Det rapporterar Reuters. 

Skistar faller tungt efter gårdagens rapport

Skistars vd Stefan Sjöstrand.
Skistars vd Stefan Sjöstrand.Foto:Jack Mikrut

Skistar faller tungt på börsen efter gårdagens kvartalsrapport. Flera banker har sänkt sina riktkurser för turismbolaget.

Skistar, som driver flera skidanläggningar i Sverige och Norge, presenterade sin rapport för det fjärde kvartalet i sitt brutna räkenskapsår på tisdagen. Omsättningen under juni till augusti, som brukar vara säsongsmässigt svagt, ökade med 22 procent.

Rörelseresultatet under det fjärde kvartalet blev dock en förlust om 265 miljoner kronor, att jämfört med vinsten på 19 Mkr året före då resultatet påverkades positivt av en reavinst från en fastighetstransaktion om 198 Mkr.

Efter rapporten handlades aktien ned marginellt på en i övrigt kraftigt stigande tisdagsbörs, och på onsdagen fortsätter nedgångarna. Vid klockan 11.45 är Skistar ned med runt 7 procent.

Nedgången kommer efter att ett antal banker sänkt sina riktkurser för aktien. Aktiekursen är nu nere på strax över 100 kronor vilket är den lägsta nivån sedan december 2020.

Jefferies har sänkt sin riktkurs från 145 till 135 kronor, men upprepar sin köprekommendation. Även DNB upprepar sitt köpråd men sänker riktkursen från 175 till 140 kronor. Handelsbanken har upprepat sin säljrekommendation, men där framgår ingen riktkurs.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera