ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Brasilianska riskkapitalister in i kampen om Gardells hissar

  • Foto: Martin Meissner

Det brasilianska riskkapitalbolaget 3G Capital har lagt ett bud på hissdivisionen i tyska Thyssenkrupp, där Christer Gardells aktivistfond Cevian är en av storägarna. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till anonyma källor. 

Därmed hårdnar konkurrens kring det tyska industrikonglomeratets lönsammaste verksamhet. 

På tisdagen rapporterade Reuters att minst tre investeringskonsortier utöver 3G Capital lämnat ett bud på Thyssenkrupps hissdivision. Det rör sig om den finländska hiss- och rulltrappstillverkaren Kone tillsamman med riskkapitalbolaget CVC Capital, Blackstone, Carlyle och Canada Pension Plan Investment Board samt Advent, Cinven och Abu Dhabi Investment Authority, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Försäljningen av Thyssenkrupp Elevator Technology hade enligt Financial Times källor kunnat dra in så mycket som 20 miljarder dollar, motsvarande 194 miljarder kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer