ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

26 rapporterade dödsfall kopplade till e-cigaretter

  • Foto: Charlie Bard

Antalet fall av e-cigaretts relaterade dödsfall uppgår till 26. Det rapporterar Bloomberg News som hänvisar till ett uttalande från det amerikanska smittskyddsinstitutet CDC.

Antalet dödsfall relaterade till rökning av e-cigaretter uppgår nu till 26, samtidigt som antalet insjuknanden stigit till 1.299, från tidigare runt 200 i september.

Tidigare i september uppgav smittskyddsinstitutet att man börjat utreda fall av insjuknanden kopplade till e-cigaretter, och vad som skapade insjuknanden, då misstänkte man att det kunde finnas en koppling till rökning av THC.

CDC har dock inte kommit fram till någon slutgiltig förklaring till sjukdomarna, men menar att det har att göra med någon sorts kemisk exponering, men har problem att knyta insjuknandena till någon specifik produkt eller substans.

Flera delstater däribland Massachusetts, New York och Washington har påbörjat att lagstifta mot smaksatta e-cigaretter, något som Trump-administrationen även sagt att man ämnar göra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer