ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Regeringen tillsätter utredning – öppnar för förbud mot spelreklam

Civilminister Ardalan Shekarabi presenterar regeringens plan för att stoppa aggressiv spelreklam. Utredaren har mandat att föreslå ett totalförbud mot spelreklam.

Situationen med spelreklam är ohållbar. Vi kan inte skydda konsumenterna tillräckligt bra i rådande situation”, uppgav Ardalan Shekarabi vid presskonferensen på onsdagseftermiddagen.

Ardalan Shekarabi  gav tidigare i år spelbranschen i uppdrag att presentera förslag på självreglering vad gäller spelreklam. Regeringen ansåg dock inte att branschens förslag var tillräckligt för att stoppa den aggressiva spelreklamen. 

”Vår bedömning är att branschens självreglering inte har varit tillräcklig”, säger Shekarabi.

Enligt civilministern har utredaren fått ett öppet mandat för att ta fram reglering av reklamen och det kan till och med röra sig om ett totalförbud.

”Det finns även mandat för utredaren att föreslå ett totalt eller partiellt förbud mot spelreklam”, säger Shekarabi. Han tillägger att det då kan krävas en grundlagsändring.

Det kan även bli en reglering som liknar den som för alkohol och tobak, uppgav Shekarabi.

Enligt civilministern kan det även föreslås en begränsning av det som klassas som farliga spel, till exempel nätkasinon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer