Annons

Verksamhetscontroller till Finansinspektionen

Vill du vara med och bidra till ett stabilt och hållbart finansiellt system tillsammans med kunniga och hjälpsamma kollegor? Finansinspektionen (FI) söker nu en verksamhetscontroller som ska arbeta med område Försäkring och område Styrning och verksamhetsstöd.

Om jobbet
Som controller arbetar du främst med att stödja verksamheten i arbetet med verksamhetsstyrning, planering, uppföljning och prognos. Detta omfattar bland annat att för respektive område samordna och driva arbetet med att ta fram, analysera och följa upp budget, verksamhetsplan, riskanalys och kompetensanalys. Du håller ihop arbetet och ansvarar för allt från tidplaner, att boka in möten med chefer och områdesledningarna samt att samordna leveranserna. Under året stöttar du verksamheten i att identifiera och ta fram underlag vid behov av omprioriteringar, bland annat med hjälp av systemstöd. I rollen ingår också att samordna texter och underlag till årsredovisningen.
Tjänsten innebär nära samarbete med områdenas chefer och även andra controllers inom andra delar av FI. Du tillhör staben på område Försäkring men fördelar din arbetstid jämnt mellan båda områdena.

Din utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som

 • har utbildning från universitet eller högskola, exempelvis inom ekonomi, eller likvärdig kompetens från arbetslivserfarenhet som FI anser relevant för befattningen

 • har erfarenhet av verksamhetsplanering, uppföljning och styrmodeller

 • har mycket goda kunskaper i Officepaketet och särskilt i Excel

 • uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper eller erfarenheter av ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso)

 • har erfarenhet av agilt arbetssätt

 • har jobbat i en likande roll på en statlig myndighet.

Om dig
I det här jobbet behöver du

 • vara initiativtagande, uthållig och strukturerad

 • bidra till ett gott samarbete

 • arbeta självständigt utifrån de värderingar och riktlinjer som styr verksamheten

 • kommunicera tydligt med olika målgrupper.

Bra att veta

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.
Vi arbetar aktivt för mångfald och likabehandling och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Arbetspsykologiska tester ingår i rekryteringsprocessen.
På FI arbetar vi aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och utvecklas. Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder:  https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Sök jobbet
Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera