Annons

VD till Folkets Hus och Parker

Om Folkets Hus och Parker

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med fler än 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. ”Tillsammans ger vi drömmar kraft!”

Riksorganisationens kansli ligger på Mariatorget i Stockholm och där arbetar vi bland annat med medlemsservice, opinionsbildning och folkrörelseutveckling, totalt ca 70 medarbetare i koncernen.

Folkets Hus och Parker äger dotterbolag aktiva inom nöjes- och mötesverksamhet, biografdrift och förvaltning samt fastighetsförvaltning – med strategiskt syfte att skapa bättre förutsättningar och ökad nytta för organisationens medlemsföreningar.

Medborgardrivna kultur- och samlingslokaler har många fördelar: de skapar lokal sammanhållning, social hållbarhet, understödjer engagemang och delaktighet. Just nu jobbar Folkets Hus och Parker med ca 6 utvecklingsprojekt runt om i landet!

Det finns sju regioner som tillsammans täcker hela landet. De styrs av separat föreningar, var och en av dem är en aktiv aktör gentemot regionen, föreningsliv, organisationer och andra regionala nätverk.

Riksorganisationen Folkets Hus och Parker bildades år 2000 som ett resultat av en sammanslagning av Folkparkernas Centralorganisation (bildad 1905) och Folkets Husföreningarnas Riksorganisation (bildad 1932). 

Läs mer på www.folketshusochparker.se

VD:s ansvarsområden:

VD leder och fördelar ansvarsområden med uppdrag och mandat från styrelsen och har ett övergripande ansvar för ekonomi och verksamhet. Du leder genom att säkerställa en ändamålsenlig organisation med ansvar för en god arbetsmiljö som ger engagerade och kunniga medarbetare, allt för att skapa nytta för medlemmarna.

Självklart företräder du Folkets Hus och Parker i många forum externt och är ansiktet utåt, med mål att synliggöra organisationens nytta för medlemmarna och civilsamhället i stort. Detta innebär att vara en röst för Folkets Hus och Parker och driva dess frågor i politiska sammanhang, därmed har du löpande kontakter med bland annat departement, statliga myndigheter och organisationer inom kulturbranschen och civilsamhället.

VD förbereder och föredrar ärenden i Folkets Hus och Parkers styrelse samt i styrelserna för de bolag som ingår i koncernen.

Framtidsfrågor att arbeta med för VD är bl a att säkerställa en sund och hållbar ekonomi, utveckla det kontinuerliga visionsarbetet, att lyssna in medlemmarnas behov samt arbeta med affärsutveckling i de områden som även vänder sig till publik utanför medlemskretsen.

Dina kvalifikationer:

  • Du är en ledare med flerårig chefserfarenhet från medelstort bolag gärna medlemsorganisationsbakgrund och/eller folkrörelse där du haft fullt budget/resultat- och personalansvar.

  • Vi ser det som av största vikt att du har mycket god förståelse för kulturbranschen.

  • Meriterande är erfarenhet av styrelsearbete kopplat med en god förståelse för offentligt finansierad verksamhet.

  • Du har erfarenhet av förändring och utvecklingsarbete där du skapar förankring och delaktighet i arbetsgruppen och därmed organisationen.

 Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker därför dig som är: 

Visionär med hög strategisk förmåga, analytisk med helhetsperspektiv. Du är affärsmässig d.v.s. har god ekonomisk förståelse och förmåga att fatta beslut som gör Folkets Hus och Parker lönsamma och hållbara.

Som person är du utåtriktad och trivs med att utveckla och vårda personliga kontakter med företrädare för offentliga myndigheter såsom statliga myndigheter, regeringskansli samt inom civilsamhället.

Dina ledaregenskaper präglas av:

  • Samarbetsförmåga; en relationsskapande lagspelare.

  • Tydlighet och trygghet med integritet (lyhörd och orädd).

  • Du har självklart en stark etisk kompass och delar Folkets Hus och Parkers värdegrund och är därmed en idéburen chef som motiverar och engagerar.

  • Du är kommunikativ och trivs med att synas i offentliga sammanhang, att ta debatt och att påverka!

  • Självklart krävs ett genuint intresse av folkbildning, demokrati och behovet av mötesplatser i samhället för alla!

 Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Signpost. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Björk, telefon 070-951 35 69 helena.bjork@signpost.se eller Stina Nord, telefon 073-654 52 57 stina.nord@signpost.se

Vi ser fram emot din ansökan som vi vill ha senast den 19 februari, intervjuer sker löpande.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera