Hoppa till innehållet

Annons

VD - Science Park Jönköping AB

Till rollen som VD söker vi nu en passionerad och modig ledare som brinner för att med innovation som verktyg skapa en positiv förändring inom näringsliv och samhälle. 

Om tjänsten

På Science Park är de övertygade om att lösningen på våra nutida och framtida samhällsutmaningar finns i människans innovationskraft – och att innovativa tillväxtföretag spelar en avgörande roll i att framtidssäkra regionens näringsliv. Nu söker vi en VD som vill driva och ta nästa steg i deras arbete med att utveckla regionens innovationskraft.

Du kommer lägga stor vikt vid att driva och följa upp strategi- och verksamhetsplansarbete med stort fokus på genomförandekraft. Vidare är ett stort fokus att leda innovationsarbetet i länet, genom värdeskapande samarbeten med länets alla kommuner, Jönköping University, Region Jönköpings län, övriga aktörer inom innovationsstödssystemet samt övriga partners och intressenter. Du ansvarar för verksamhetens övergripande affär och erbjudande där du skapar riktning och optimala förutsättningar för måluppfyllelse. Organisationen består av 27 medarbetare, varav 12 direktrapporterande, som du förväntas fortsätta utveckla enligt ett inkluderande förhållningssätt och den interna kulturen som är tydligt präglad av kärnvärdena våga, göra och dela. Vidare förväntas du vara aktiv i dotter- och intressebolagen; Speed Capital, Spectria Invest & Tillväxtstiftelsen.

Om dig

Du har ledarerfarenhet från värderingsstyrd organisation samt erfarenhet av affärsutveckling.  Du har ett genuint intresse och stor vilja att bidra till samhällsnytta och utveckla regionens näringsliv. Vi ser gärna att du har en lokal förankring och nätverk inom regionen. Det är även meriterande med erfarenhet av innovationsarbete, gärna med fokus på hållbarhet och/eller digital transformation.

Som person är du inspirerande med förmåga att stärka både medarbetare och chefer att utvecklas, både som individer och i sina yrkesroller. Du är analytisk med god förmåga att strukturera, prioritera och fokusera verksamheten på strategisk, taktisk och operativ nivå.  Du är affärsmässig och brinner för utveckling, du tänker utanför boxen och letar ständigt efter nya sätt att förbättra och utveckla. Genom att samarbeta och interagera med många olika samarbetspartners i länet och på Sverigenivå så skapar du starka relationer och bygger nya nätverk. 

Science Park Jönköping AB tar ordet!

Science Park präglas av nytänkande, engagemang och hållbarhet och erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats där vi värnar om vår värdegrund. Om du brinner för entreprenörskap och innovation som möjliggörare för att lösa samhällsutmaningar, är det här den perfekta möjligheten för dig. Vi erbjuder dig ett starkt engagemang och stöd från alla medarbetare, ständiga möjligheter till utveckling och en fantastisk arbetsplats på nya Science Park Towers, en av Jönköpings mest inspirerande mötesplatser.

Vi ser fram emot att möta dig och att tillsammans skapa en ljus och hållbar framtid för vår Science Park och regionen!

Science Park Jönköpings län är en verksamhet där människor, företag och organisationer utvecklar ny kunskap och hållbara innovationer. Vårt uppdrag är att lösa samhällsutmaningar genom att arbeta med innovationer, nya idéer och entreprenörskap hos både individer och etablerade företag. Vår miljö bidrar till att människors kunskap, idéer och kreativitet kommer samhället till nytta. Science Parks huvudintressenter är Jönköpings kommun, Jönköpings University och Region Jönköpings län, samt övriga 12 kommuner. Verksamheten har 27 anställda och omsätter knappt 30 MSEK.

Bra att veta

Placeringsort är Jönköping och du rapporterar till styrelseordförande Richard Thorell. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och vi önskar din ansökan så snart som möjligt, dock senast 7 juni.

VEM är VEM

VEM är ett utvecklingsorienterat konsultföretag som erbjuder högkvalitativa tjänster inom rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera