Annons

VD koncern

Göinge Bil-koncernens bolag söker dig med jordnära utstrålning och stort engagemang för organisation och affärsutveckling

Välkommen som VD hos oss på Göinge Bil

Med lång historik i backspegeln och en spännande framtid i sikte söker Göinge Bil nu en VD för koncernens bolag. Sedan starten 1952 har vi på Göinge Bil en lång erfarenhet som gör att vi är trygga med att påstå att vi kan bilar och är stolta över att kunna erbjuda våra kunder produkter med den senaste tekniken för optimal kundupplevelse. Under våra 70 år i branschen har vi skapat ett starkt lokalt varumärke som står för en stark tillsammans-känsla för såväl bygden, våra kunder och våra medarbetare. Vi värnar om att vara ett företag med stark lokal prägel och som är ansvarstagande mot samhället och våra medarbetares bästa.

Koncernen består idag av personbilsbolagen Göinge Bil AB och Bilhallen i Hässleholm AB samt lastvagnsbolaget Göinge Bil Lastvagnar AB. Våra anläggningar finns i Hässleholm, Älmhult, Osby samt Markaryd. Koncernen har i dagsläget ca 160 anställda och omsätter ca 900 mkr.

Rollen som VD

Då vår nuvarande VD Johan Kempas nu går vidare till större uppdrag rekryterar vi en driven efterträdare. Som VD kommer du ha det övergripande ansvaret, att med hjälp av vår historia och vårt stora kunnande av branschen, ta oss an en framtid där såväl invanda beteenden som teknik kommer att förändras. Detta skapar nya unika möjligheter för oss på Göinge Bil att utveckla vårt företag och anpassa oss till en ny värld av förändrade köpbeteenden, teknik och kommersiella utmaningar. Tillsammans med våra medarbetare tar du dig an dessa utmaningar och driver på ett jordnära och engagerat vis mot uppsatta mål i enlighet med ägardirektiv, styrelse och affärsplan.

Du leder och fördelar arbetet för att uppnå koncernens mål med fokus på innovation och utveckling, organisation, kundupplevelse och därmed även försäljning. Med tydliga processer och största engagemang känner du dig redo att ta dig an en utmaning som kommer att vara utvecklande både för dig själv och alla oss andra i Göinge Bil-koncernen. Som en naturlig del av din vardag jobbar du för en stark och sammanhållen organisation med syfte att tillsammans bidra till god stämning och gott lagarbete. Detta gör du genom att tydliggöra mål och syfte för dina medarbetare. Rollen är placerad på vår anläggning i Hässleholm med ansvar för alla våra anläggningar inom koncernen.

Dina personliga egenskaper

Som person och ledare är du trygg i din roll. Du har en jordnära utstrålning som andas tillgänglighet där din dörr alltid står öppen för diskussion. Samtidigt som du är en garant för trygghet har du ett innovativt tänkande och ser utmaningar som en viktig motivationsfaktor i din vardag. Din erfarenhet av att leda andra chefer och medarbetare med gott resultat finns dokumenterad och du leder genom att själv vara en god förebild. Du använder dig av din inlyssnande förmåga både när det kommer till medarbetare som kommersiella utmaningar.

För att fungera och prestera optimalt behöver du stimuleras av uppgifter av olika karaktär där du får lov att utnyttja ditt tänkande och förmågan att implementera förändringar på ett sätt som medarbetarna uppskattar. Med hjälp av erfarenhet och lyhördhet skapar du dig rättvisande bilder som du sedan genomför i en situationsanpassad takt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från vår, eller närbesläktade branscher. Det är viktigt att du har förmågan att se utmaningar och möjligheter typiska för branschen, men gärna kryddat med inspiration av annan erfarenhet. Du är strategisk i ditt sinne och operativ i din vardag.

Som VD krävs det att du har erforderlig kompetens inom ekonomisk styrning, ledningsgruppsarbete, marknad och försäljning samt såklart organisatoriska frågor. Har du en akademisk utbildning som gett dig dessa kunskaper är detta meriterande men samtidigt inget som är avgörande för oss. Din personlighet och din vision hur du kommer att leda Göinge Bil-koncernen kommer vara viktigare än ett examensbevis.

Rekryteringsprocessen

Avgörande kommer att vara dina förmågor och dina drivkrafter kombinerat med dina kunskaper att leda bolag med lång tradition in i en ny tid. Vi vill att du ytterligare stärker Göinge Bil-koncerners lokala engagemang på samtliga orter i det geografiska upptagningsområdet. Hur, när och varför kommer vi att diskutera oss fram till under rekryteringsprocessens gång. För ytterligare frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta någon av de ansvariga rekryterarna. Vi ser fram mot din ansökan!

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera