Annons

Sparbanken Skåne söker kvalificerad Risk Officer till Kristianstad/Lund

Vill du arbeta på en av Sveriges bästa arbetsplatser?  Sparbanken Skåne är certifierad som en utmärkt arbetsplats via Great Place to Work och rankas som Sveriges sjätte bästa arbetsplats!

Våra medarbetare är vår största framgångsfaktor och vi söker nu en kvalificerad Risk Officer. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med ytterligare fyra medarbetare på Riskkontrollfunktionen. Vår arbetsmiljö präglas av arbetsglädje med hög energi- och ambitionsnivå.

På enheten för Riskkontroll jobbar vi framåtriktat för att upprätthålla en god riskhanteringsprocess i banken. För detta krävs kunskap om de grundläggande regulatoriska kraven på en bank, samt detaljerad kunskap om olika typer av riskexponeringar som löpande mäts, analyseras och rapporteras i jämförelse med fastställda limiter. Därtill krävs förmågan att bidra till kompetensutveckling inom avdelningen och ett gott samarbete med samtliga kollegor i banken.

I arbetet ingår det, men är inte begränsat till att:

 • arbeta med ett brett spektrum av risker och riskhantering kopplat till kreditrisker och finansiella risker,

 • arbeta med uppföljning, analyser och mätning inom bankens riskklassificeringssystem (IRK),

 • medverka i valideringar och uppföljningar kopplade till olika typer av modellrisk,

 • bidra till utvecklingen av identifiering, mätning och rapportering av ESG-risker,

 • genomföra kontrollaktiviteter och löpande utveckla metod och rapportering inom riskområdet samt

 • stödja och utbilda medarbetare i banken.

Arbetet inom Riskkontroll kräver att du har:

 • stort intresse för riskfrågor, både praktiskt och teoretiskt,

 • bra kommunikationsförmåga i tal och skrift, även engelska

 • bra samarbetsförmåga,

 • förmåga att planera och utföra eget arbete,

 • erfarenhet av arbete inom finansiell sektor och

 • stresstålighet.

Utöver detta har du en stark drivkraft och agerar utifrån Sparbanken Skånes värderingar samt bidrar till att nå bankens uppsatta mål. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hur du med dessa kompletterar gruppen. 

Du bör ha en akademisk examen i ekonomi, matematik, statistik eller liknande. Det är meriterande om du har SwedSec-licens och erfarenhet av utveckling, uppföljning och/eller regelverk kring interna kreditriskmodeller. Vi ser gärna att du har goda kunskaper/erfarenheter från arbete inom Risk-, Revisions- eller Konsultfunktion inom finansiell sektor.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med placering i Kristianstad eller Lund. 

Välkommen med din ansökan Ansök med ett personligt brev samt CV genom att gå in på vår hemsida och sök aktuell tjänst. Motivera tydligt i din ansökan varför du söker och vad du kan bidra med i rollen och till Sparbanken Skåne. Senast den 5 december vill vi ha din ansökan, men intervjuer kan komma att ske löpande. Personprofilstester förekommer i urvalsprocessen.

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta: Magnus Larsson, Chief Risk Officer, tel 0709-70 98 50. Kontaktperson för Finansförbundet är Susanne Thuvesson, tel 044-13 84 23. Kontaktperson för SACO är Kristina Månsson, tel 044-13 82 77. 

För fjärde året i rad blev Sparbanken Skåne certifierad som en utmärkt arbetsplats via Great Place to Work®. I år klättrade vi på listan och vi är nu Sveriges sjätte bästa arbetsplats! Som medarbetare på Sparbanken Skåne är du med och bidrar till att utveckla samhället, förverkliga drömmar och hjälpa människor att växa. Genom att låta delar av vinsten gå till lokala projekt inom idrott, kultur, utbildning och näringsliv bidrar vi till att skapa framtidstro där du bor. Detta gör oss stolta! Läs mer om oss på www.sparbankenskane.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera